joi, 11 august 2011

Cum poti cauta provenienta unei fotografii

Daca am dorit vreodata sau am fost curiosi cum se poate sti de unde a provenit o poza pe care o vedem acum pe un site sau daca aceasta este originala, acum putem. Cautarea care ne poate spune acest lucru are un sistem destul de avansat de cautare, deoarece poate cauta o poza chiar si daca aceasta a fost editata sau redimensionata.
Toate acestea le vom putea face pe site-ul Tineye, care este un motor de cautare de imagini asemanatoare cu celei care ai uploadat-o sau carei i-ai indicat linkul. Acest serviciu a fost infiintat in 6 mai 2008.
Pentru cei care folosesc Firefox, cei de la Tineye au facut si un add-on prin care cu care la click dreapta pe o poza avem optiunea "Search Image on Tineye" (cauta imaginea pe Tineye). La optiunile acestui add-on vom putea selecta cum sa se deschida cautarea imaginilor in browser: tab nou in fundal, tab nou sau pagina curenta.
Browserul Chrome are de asemenea un plugin pentru acest serviciu. Acest plugin are aceleasi optiuni ca si cel pentru Firefox.
Cum se foloseste:

Pe site-ul www.tineye.com vom avea ca si in imaginea de mai sus, 2 casute unde vom putea introduce imaginea dorita. In casuta Upload you image vom putea uploada o imagine existenta in calculatorul nostru, iar in Enter image adress vom putea pune o adresa (link) catre o imagine existenta pe internet. Dupa acesta vom apasa pe butonul Search. In pagina care ni se va deschide, vom avea imaginile pe care motorul de cautare le considera similare, impreuna cu linkurile catre aceste imagini, precum si linkurile catre articolele sau paginile care contin aceste imagini. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More