miercuri, 6 iulie 2011

Testeaza-ti blogul pentru diferite rezolutii si browsere

Testeaza-ti blogul pentru diferite rezolutii si browsere


compatibilitate redare blogInca nu ti-ai testat blogul pentru diverse rezolutii sau browsere atunci ar fi cazul sa o faci! Chiar daca atunci cand iti vizualizezi blogul pe calculatorul personal si arata bine, este posibil ca vizitatorii tai sa utilizeze o alta rezolutie la monitor sau un alt browser, astfel modul de afisare al blogului sa difere.

In acest tutorial iti voi prezenta doua servicii pentru a testa blogul la:

Diferite rezolutii


Acceseaza pagina resolutiontester.com. In campul de sus introdu adresa blogului, iar apoi apasa butonul Check up. Blogul va fi afisat pe pagina respectiva, urmand ca prin schimbarea rezolutiilor sa vezi daca sunt sau nu diferente.

test rezolutii

Poti eventual sa consulti si contorul de trafic pe care il folosesti pentru a vedea ce rezolutii folosesc vizitatorii blogului tau. De exemplu cei mai multi vizitatori ai acestui blog folosesc o rezolutie de 1024x768.

Diferite browsere


Pentru a testa modul in care blogul este redat intr-un anumit browser acceseaza pagina browsershots.org, introdu adresa blogului in dreptul campului Scrieti URL aici, selecteaza browserele dorite si apoi apasa pe butonul Trimite. In functie de numarul browserelor selectate, este posibil ca testul sa dureze mai mult.

test browser

In concluzie, blogul / siteul tebuie sa arate la fel pentru orice rezolutie sau in orice browser pentru ca toti vizitatorii lui sa-l poata utiliza intr-un mod corespunzator. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More